دوره آموزش مجازی مراحل عملیاتی کنترل کیفیت در کارخانجات مواد غذایی ( با تشريح كامل اقدامات و متدهای آزمایشگاهی مربوطه)
مراحل عملیاتی کنترل کیفیت در کارخانجات مواد غذایی
با تشريح كامل اقدامات و متدهای آزمایشگاهی مربوطه

استاد دانشگاه
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی
دکتری مدیریت کسب و کار
مدرس دوره های اداره استاندارد
20 سال سابقه مدیریت واحدهای صنعتی
بیش از ۱۰ سال سابقه تدریس در دانشگاههای معتبر
مولف کتب تخصصی صنایع غذایی
کنترل کیفیت مواد اولیه
- اهمیت کنترل کیفیت مواد اولیه
- تعيين و كنترل ویژگی های ماده اولیه مناسب محصول مورد نظر
- کنترل کیفیت مواد اولیه در مبداء (نمونه هایی از موارد مطرح)
- کنترل کیفیت مواد اولیه در ایستگاه دریافت ( انجام کنترل های عینی و تجربی )
- آزمایشات کلی کنترل کیفیت مواد اولیه و کاربرد آنها
کنترل کیفیت حین تولید
- ترسیم نمودار خط تولید و تعیین نقاط بحرانی کنترل
- ویژگی روش ها یا آزمون های کنترل کیفیت حین فرآیند و نیازمندی های آن
- نمونه هایی از کنترل کیفیت حین فرآیند؛ ابزارها و روش های آزمون مربوطه
کنترل کیفیت محصولات تولید شده نهایی ( انجام بازرسی ها و آزمون های مربوطه)
- کنترل نحوه انبارداری و رعایت اصول انبارش
- نمونه برداری
- انجام آزمون های دوره ای شیمیایی و میکروبی محصولات تولید شده
تشریح روش های عمومی آزمایشگاهی مواد غذایی (آزمون های شیمیایی و میکروبی عمومی)
- آزمون های شیمیایی
- روش های اندازه گیری رطوبت
- روش اندازه گیری خاکستر
- روش های اندازه گیری چربی در مواد غذایی
- اندازه گیری سلولز یا فیبر خام در مواد غذایی
- روش های اندازه گیری پروتئین در مواد غذایی
- اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی
- اندازه گیری وزن مخصوص مواد غذایی
- اندازه گیری کمی قندها در مواد غذایی
- آزمون های میکروبی
- روش های عمومی شمارش میکروارگانیسم ها
- شناسایی میکروارگانیسم های شاخص و بیماریزا
پس از گذراندن این مهارت شخص می تواند در ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی مرتبط با رشته صنایع غذایی و کنترل کیفیت بصورت عملی و موثر در انجام وظایف کنترل کیفیت در مراحل گوناگون، همکاری نماید.
باتوجه به سیستم آموزشی ارائه شده نیاز چندانی به پیش نیاز نیست اما داشتن اطلاعاتی در خصوص شیمی تجزیه، تجزیه مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی به فراگیر کمک مضاعف خواهد نمود.