سبد ثبت نام شما: 0 دوره آموزشی
مجموع : رایگان
شما هنوز دوره ای جهت ثبت نام انتخاب نکرده اید!
دوره آموزشی بروزرسانی
ادامه مراحل ثبت نام دوره

مراحل عملیاتی کنترل کیفیت در کارخانجات مواد غذایی ( با تشريح كامل اقدامات و متدهای آزمایشگاهی مربوطه)

مراحل عملیاتی کنترل کیفیت در کارخانجات مواد غذایی

با تشريح كامل اقدامات و متدهای آزمایشگاهی مربوطه

بخشی از محتوای آموزشی (رایگان)
مشاهده بخشی از محتوای آموزشی (رایگان)
مربی / مدرس
مهندس غلامرضا کاظمی اسلامیان
مهندس غلامرضا کاظمی اسلامیانمدرس ELAP

استاد دانشگاه

مدرس دوره های اداره استاندارد

20 سال سابقه مدیریت واحدهای صنعتی

مولف کتب تخصصی صنایع غذایی

اطلاعات دوره
جلسات تکمیلی و رفع اشکال
گواهی و مدرک دوره
ابزارهای جانبی دوره

مراحل عملیاتی کنترل کیفیت در کارخانجات مواد غذایی

     مهندسی علوم و صنایع غذایی به دلیل نقش اساسی آن در تامین غذا و انرژی مردم و تاثیر مستقیم آن بر سلامت مصرف کنندگان،  یکی از رشته های تحصیلی و شغلی بسیار مهم و حساس است و کسانی که در این رشته تحصیل و در امر تولید فعالیت می نمایند علاوه بر دانش فنی کامل و به روز بایستی تمامی صفات باارزش انسانی را دارا باشند. در این میان مباحث کیفیت و کنترل کیفیت از مهمترین دروس فراگیری دانش آموزان و دانشجویان این رشته تحصیلی می باشد چراکه  امروزه موفقیت سازمان ها و استمرار آن بصورت متوازن به عوامل اساسی سازمان از جمله کنترل کیفیت و ثبات کیفی محصولات سازمان توام با همسوسازی کلیه بخش های سازمان با این استراتژیی بستگی دارد.

     از آنجائیکه در دانشگاهها به دلایل مختلف، امکان فراگیری کامل و موثر درس کنترل کیفیت میسر نمی باشد، لذا برگزاری چنین دوره های تکمیلی  بسیار ضروری بنظر می رسد. از طرف دیگر در این دوره برای اثربخشی بهتر در واحدهای صنعتی، کنترل کیفیت را در مراحل سه گانه مهم در کارخانجات، یعنی مرحله مواد اولیه، حین فرآیند و محصول نهایی تولید شده مطالعه و بررسی می نماییم.

     باتوجه به محدویت های مکانی و زمانی در واحدهای صنعتی و کلا برای فراگیران محترم، برگزاری چنین دوره هایی بصورت مجازی و با کیفیت بالای آموزشی همراه با مکانیسم هایی همچون طرح سوال و آزمون و . . . ، به اصطلاح دست فراگیران را باز می گذارد تا با تنظیم زمان، هر وقت خواستند نسبت به فراگیری جلسات دوره اقدام نمایند.

کنترل کیفیت مواد اولیه

  • اهمیت کنترل کیفیت مواد اولیه
  • تعيين و كنترل ویژگی های ماده اولیه مناسب محصول مورد نظر
  • کنترل کیفیت مواد اولیه در مبداء (نمونه هایی از موارد مطرح)
  • کنترل کیفیت مواد اولیه در ایستگاه دریافت ( انجام کنترل های عینی و تجربی )
  • آزمایشات کلی کنترل کیفیت مواد اولیه و کاربرد آنها

کنترل کیفیت حین تولید

  • ترسیم نمودار خط تولید و تعیین نقاط بحرانی کنترل
  • ویژگی روش ها یا آزمون های کنترل کیفیت حین فرآیند و نیازمندی های آن
  • نمونه هایی از کنترل کیفیت حین فرآیند؛ ابزارها و روش های آزمون مربوطه

کنترل کیفیت محصولات تولید شده نهایی ( انجام بازرسی ها و آزمون های مربوطه)

  • کنترل نحوه انبارداری و رعایت اصول انبارش
  • نمونه برداری
  • انجام آزمون های دوره ای شیمیایی و میکروبی محصولات تولید شده

 تشریح روش های عمومی آزمایشگاهی مواد غذایی (آزمون های شیمیایی و میکروبی عمومی)

  • آزمون های شیمیایی
    • روش های اندازه گیری رطوبت
    • روش اندازه گیری خاکستر
    • روش های اندازه گیری چربی در مواد غذایی
    • اندازه گیری سلولز یا فیبر خام در مواد غذایی
    • روش های اندازه گیری پروتئین در مواد غذایی
    • اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی
    • اندازه گیری وزن مخصوص مواد غذایی
    • اندازه گیری کمی قندها در مواد غذایی
  • آزمون های میکروبی
    • روش های عمومی شمارش میکروارگانیسم ها
    • شناسایی میکروارگانیسم های شاخص و بیماریزا

پس از گذراندن این مهارت شخص می تواند در ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی مرتبط با رشته صنایع غذایی و کنترل کیفیت بصورت عملی و موثر در انجام وظایف کنترل کیفیت در مراحل گوناگون، همکاری نماید.

باتوجه به سیستم آموزشی ارائه شده نیاز چندانی به پیش نیاز نیست اما داشتن اطلاعاتی در خصوص شیمی تجزیه، تجزیه مواد غذایی و میکروبیولوژی مواد غذایی به فراگیر کمک مضاعف خواهد نمود.

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز ایلپ می‌باشد.